Perodua

3 Kelebihan & Kekurangan – Perodua BEZZA 2020


Maklumat Lanjut Perodua JB:
Whatsapp:

Bezza Part 02:

➔ Tonton Juga
🔥 5 Fakta Menarik :…

Tags
Show More

Related Articles

50 Comments

  1. Mula2 ingt nk amik proton saga je sbb murah kan, tapi husb ckp proton ni kuat minyak, so sape nk jimat minyak beli lah kereta perodua, ofismate pun ckp bezza jimat minyak.

  2. Untuk kekurangan kedua tentang 'seat belakang tegak', ada pun youtuber nama RiderATH ada buat experimen kepada setiap kereta yg dia uji.
    Sudut untuk Perodua bezza 2020 adalah 101.5°, Sudut untuk Perodua Myvi 3 adalah 101.3°. So kalau boleh accept Myvi punya seat belakang, sepatutnya seat belakang bezza pun ok.

  3. better amek saga. akak sye pakai sebijik saga. jimat minyak. enjin senyap . jalan jaoh pon santai. paling peting harga jauh lg murah dari bezza dgn features yg x jauh beza.

  4. Utk yg berbadan gempal sikit atas 80kg..boleh tgok keta lain, aku try duduk dlm ni pd dasarnya kurg selesa..longdistance mmg lenguh,kalau syg blkg amekla Saga ok sikit ergonomic..hrga murah sikit dan tuka je pg leather cover dkt SC,tp bg aku proportion terbaik tetap Proton Inspira dan Exora…Perodua Aruz cun tp naik kena jengket susah plak bwak org tua

  5. conering masih masih bermasalah, performance masih tidak memuaskan hati pengguna. cuba buka bonet engine depan, safetybar pun tak de. ambil coner sikit pun dah nak terbalik 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  6. depan ok..blkng fail….sblm ni dah ok..simple…tryhard xnk nmpk tonggek….klu ad yg ckap blkng dia lawa xtau la mata korg kero ke atau org yg xde seni lansung 😂

  7. Perodua Bezza ni fail dari segi cc dia, standard cc bagi sesebuah kereta sedan adalah 1.3 ke atas. Utk Bezza keluaran tahun 2020, fail dari segi cc dan saiz tayar. Why not Perodua just bagi seragam jer saiz tayar utk semua jenis kereta perodua?

  8. Ada duit beli la kete apa pun..asalkn mampu bayar Bulan..beli kete ikut kmampuan bkan ikut org…Kang xpasal2 Naik towing…tpi bezza ni nice la😍😍

  9. Maaplh sya sarankan GenY lebh baik focus utama untk jgka masa pnjg beli rumah dahulu pelaburan yg tetp mengUntungkan…kereta baru hari ini beli esok hrga dh berubah…Allahualam.

  10. Assalam For GPS TRACKER installation dikelantan plz info Instagram >>> Kelantan GpsTracker 2020 @011-11818873..Semua info kenderaan control melalui Hp shj spt Lokasi,Speed,Overspeed,On Off engine dll..Anda Mampu mengubahnya Safety 1st

  11. perodua bezza ni bagus untuk city driving, tapi orang yang condemn proton ni maybe proton bukan untuk korang, saya prefer proton sebab handling power, nak kata unreliable tu, takda pun, pandai jaga okaylah, cuma proton manja sikit dari perodua, nak jaga proton ni kena pandai pasal kereta, but proton and perodua, dua dua bagus, depends on what are you looking for

  12. Harga barai, klu ak mngkin ak prefer kreta import 2nd je kot. Maaf hnya pndgn, lain2 best harga jela bkn mmpu milik, mmpu mimpijela.

  13. 😁 x ramai terngkn VALUE KERETA dlm tmpoh mse pjg if nak jual balik(resale value)

    😁so PERODUA ni harga lmbt turun so value tu korg boleh npk mne yg lbih tinggi …tgk cnth kancil yg dh lme tu pun hrga stil mahal lagi dari iswara & wira..boleh bnding hrga kereta 2nd proton n perodua

    😎harapan pengguna cth
    1)saga kne tmbh saiz bonet bsr mcm bezza & kalau boleh dpt jimat minyak bersaing mcm bezza pun dh ckup + mne2 kreta kalau dot bgi airbag 7 sebaiknya tp ok la segmn A kn

    2.bezza kne tmbh baik handling n power kreta(boleh bersaing rpt dgn saga pn ok) harga kne lbih kurg dgn saga ..mne2 kereta klau air bag kne 7 sebaiknya

    tp ni segmen A so ad pro con mne2 kreta pon .

    ☺️Bagi aq kalau utk lebih baik beli kereta 2nd yg elok dri direct owner cth saga/iswara lama auto 2.5-4k . wira lama auto 4.5-6k

    so jga je kreta xde beban hutng 5-9tahun

    ad option pilihn masing2 .😁
    (a.s.a push strt smua tu tmbhn)

  14. Segmen A ok jugak kalau nak berjalan jauh sekali sekala Time raya. Jangan pulun lejan,santai² je atas hiway 100,dah laju. Minyak jimat. Bezza yang lama pun dah lawa. Pastu rim belakang tu pakai besar sikit,istilah nya orang kata rim male/female.

  15. tak dinafikan perbezaan harga antara Saga Premium dgn BezZa AV rm10k mmg ketara… ape kata kita ambik Saga 1.3 VVT Premium vs BezZa 1.3 X yg maner beza harga ialah rm4k… kelebihan Saga premium ialah floating touch screen dgn reverse camera & lampu DRL dpn plus tayar besar sikit iaitu 185/55R15 manakala BezZa 1.3X pula ader keyless entry, push start/stop button, LED headlamps dan tail lights, front fog lights, tayar size 175/55R15, dan beberape lg accessories kecil… dan Juga but 508L, lbh besar dr Saga… dan sehingga hari nie Saga masih tak mampu buat corong aircond utk pemandu dan penumpang hadapan… what a failure Nissan Sunny thn 1982 pun ader… bab minyak… tak perlu ckp lah… even BezZa full tank cuma 36L vs Saga 40L, still BezZa bole dpt lbh kilometer drpd Saga… bab handling of course Saga lah… dan Juga BezZa 1.3X ader rear adJustable headrest manakala Saga Premium takde… harapkan floating touch screen tu Je nampak premium lah… end of the day, BezZa Juga Jual lbh banyak drpd Saga walaupun harga lbh mahal!! imagine kalau Saga dgn BezZa harga lbh kurang Je… huhuhu

Back to top button
Close
Close