Proton

6 Masalah/Kekurangan PROTON PERSONA 2019


This video outlined 6 issues/problems found in the new PROTON PERSONA 2019 that you may not realize by just test driving it.

Subscribe and do share your opinion and perhaps new points related to…

Show More

Related Articles

14 Comments

  1. ya la, Proton best at making high speed punya performance. Tapi bila low speed driving in city, they lack refinement in this aspect..

    Anyway thanks for sharing..

  2. nice video and good content bro..saya plan nak amk persona lepas pkp..saya bg cadangan skit psl video bro..saya rasa bgm agak kuat..jadi suara agak tenggelam skit..anyway keep it up.

  3. tuan.. sy beli proton executive dec 2019..masalahnya ialah bila kita main muzik mellaui usb.. kdg2 dia off sendiri lepas tu on balik sendiri. Begitu juga bila main melalui bluetooh.. sampai waktu dia akan off sendiri . Dkt screen dia tulis sila operate ketika parking. Bila kita park.. dia dah x mau berfungsi dgn bluetooh.. kena lah on radio je.. apa barng kalau mcm ni

  4. Em kreta sy kluar 15dec2019. Tp mslh dah dpt 3 jnis. 1st problem is lampu dekat gearbox dah padam, 2nd problem is player dia pulak padam n 3rd is ada bunyi something dkt enjin. 😣😣😣

  5. Bercakap pasal Proton Persona CVT ni, boleh tak buat video pasal cara handling gearbox CVT sebab ada yang kata, cara penggunaan/penjagaan dia lain sedikit dari AT yang biasa. Kalau boleh sharekan tips. Terima kasih. Anyway, video yang menarik dan informative. Keep it up.

  6. Tuan Admin, dari segi reliability dan kualiti, berbaloi tak ambik persona?
    Satu lagi, persona exec dgn premium mana lagi berbaloi? saya ada anak kecik 2 org? bajet bulanan tiada masalah utk Premium

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker