Proton

Asal Usul 21 – Proton Savvy !!


Credit to All Video, Music and Photo Owners!!
Thank you for such a great content 😀

To all viewers, please give them support by viewing all the original videos compiled in this video.

Follow…

Show More

Related Articles

34 Comments

  1. Bang, prnh tumpang kwn pnye Savvy MT dari Ipoh-Taiping. Tp waktu blk dia suruh aku drive sbb dia dh penat, aku pon bwk laju sampai 150km/j. Mmg stabil, konar sini sana lepas terowong Menora pon handal sgt. Dari Sg Perak sampai ke Jelapang mmg the best time of the drive, sbb main konar bru rasa kestabilan dia. For a small car, it really boasts good handling!

  2. Klau la Proton sambung balik buat Savvy kan best.. ambik je la body Saga VVT buat version 1.0L hatchback mesti laku.. cukai jalan pun murah hehe..

  3. Besi Savvy diperbuat dari high tensile steel. Proton yg ada dibuat dari besi yg sama ialah, Iriz, Preve, Persona, Suprima, Exora, Saga. Abang saya masih pakai Savvy 2005. Camry langgar belakang kreta savvy abang, camry yg kemek. Abang langgar mercedes, bumber mercedes yg kemek. Kuat savvy ni.

  4. gear reverse mcm kereta opel kaddet ayah aku dulu dah cara dia mcm masuk gear satu tarik ke atas hahah..mmg kete europe camtu ke cara masuk gear reverse

  5. Sy pakai savvy amt. kereta mmg sedap pakai x rasa pun body rolling bile corner. Tp bila amt dia rosak je aduhh mmg bergerak la duit. Apa pun savvy terbaik. Masih ada simpan lagi.

  6. Saya pemilik savvy tahun 2006,
    masih pakai hingga kini.
    Masa tu beli dapat percuma bodykit r3. Time dah keluar savvy memang tak laku langsung. Proton terpaksa bagi percuma bodykit r3 & diskaun rm3k. Tetapi masih kurang dpt sambutan kerana org minat myvi yg lebih lawa.
    Saya beli savvy time tu kerana masa tu savvy lagi murah dari myvi, minyak jimat & dpt rm3k. Myvi, perodua langsung tak nak kasi diskaun..
    Jadi untuk kereta pertama saya pilih savvy kerana byaran bulanan yg murah dan dpt rm3k dari EON soo saya buat downpayment..
    Kesimpulannya savvy mmg terbaik, minyak jimat, handling sedap, body berat & stabil cuma masa tu rakyat mys mmg tak suka savvy sebab rupa yg hodoh, gear reverse ala konti & enjin renault. Org mys dia takut sgt kalau produk itu guna part dari kereta konti ….
    Apa2 pun savvy mmg terbaik

  7. Savvy AMT sebenarnya part robotic je yg selalu jd isu, bukan isu gearbox, sy pemilik Savvy AMT 2006 smp skrg xde isu gearbox. Boleh rujuk FB SAVOC jika berminat n leh bertanya n kongsi pengalaman kt situ… 😊😊😊

  8. Kalau dari segi design, Savvy smart. Handling pon Savvy, cuma cc je x best sket. Kalau 1.6 memang kelas. Dari segi safety, better Savvy. Pernah tergolek skali dn Savvy. X de kecederaan. Overall, berbaloi.

  9. Hai…. CORRECTION!!** sebutan renault yg betul dlm bahasa perancis adalah Ar-ngenoh.. korabg gi google tanslate tulis renault click play sound mcm mana bunyi dia.. bahasa perancis ni pelik sikit eja n bunyi dia.. tapi mmeng begitu bunyi nya ar-ngenorh

Back to top button
Close
Close