Perodua

Modenas Elegan 250 ABS, Gemuk Tapi Cilok Bapak Sedap Hoi !!!


Gais, rasa macam dah lama Abang tak review motor kan. Jom kita kasi test sikit Modenas Elegan 250 ABS.

Skuter ini dijual pada harga RM15,315 dan adakah berbaloi kalau nak beli skuter ini? Paling…

Show More

Related Articles

50 Comments

  1. Spec harga abs memang bagus tapi dah terlambattt sangatttt. Kat tanah melayu memang pengeluar motor kedekut nak mampus nak bagi safety abs kononnya nak murah. Kepala banar. Dah beli motor lain beza 3k je janji ada abs. Pakailah selagi tak jahanam. Moto bukan smartphone tukar setiap tahun. Lambat. Dah rugi 1 buyer. Bye2

  2. Dah guna Modenas Elegan 250 ni dari tahun 2017. Memang syok. Layan kona pun sedap. Biasa ulang alik Penang – KL 3 jam 15 minit tak berhenti pun isi minyak. Tak lenguh.

  3. Saya owner baru. Alhamdulillah. Memang betul la apa abang Gan cakap, moto nampak besar, bila dah jalan mudah je nak control. Bawak slow pun takde masalah nak cilok masa trafik pagi di Kuala Lumpur.

  4. Moto ni kalau tukar guna single absorber bhg tgh dan ubah lebih menarik lg exhaust mesti jd rebutan pgemar scooter.. Nmpaknya dr first model sampai skrg yg reka moto ni masih kekurangan idea. Senang ckp la idea dah lapuk.. Asyik2 mcm tu jer..

  5. Abg gan, nak request utk pandu laju buat review pasal kepentingan abs pada motorsikal supaya orang awam sedar feature ni. Peranan media dalam mendidik masyarakat amat penting dan berkesan. Ini adalah untuk keselamatan mereka. Minta buat comparison antara motorsikal abs dan non abs. Tq.

  6. Assalamualaikum Abg Gan. Boleh review material motor ni dak. Sbb saya tgk motor ni yg 1st model punya cover siap kena ikat sbb skru tercabut n cover dh worn-out. Mcm di mkn pns.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker