Perodua

PERODUA ARUZ – 7 SEBAB JANGAN BELI sebelum tonton video ini


Jangan beli PERODUA ARUZ sebelum tonton video ini.

Tags
Show More

Related Articles

36 Comments

  1. Tepuk dada Tanya selera… Ikut kemampuan masing2.. Aruz ni kategori family car mampu milik.. Kalau nak kereta power rangers ka bagai ka jgn beli aruz.. Beli lah Mercedes ka BMW ka volvo ka volksvagen ka dll.. Pendapat min bg aku memang ada benarnya… So x salah pun kalau berkata jujur.. Tapi bg aku aruz juga banyak kelebihan nya… Ada kelebihan ada kekurangan itu perkara yg biasa… Tapi kita kena paham dengan konsep perodua itu sendiri… Konsep mampu milik yg perodua utamakan… Bagi aku siapa yg dah beli aruz ni x kan rugi apa apa…

  2. tak payah lah nak kondem2 bro..aku pun pkai aruz jugak ..takda apa2 masalah ..kalau aku belok kiri belok kanan pun selesa jugak..supportlah jenama buatan malaysia..kalau kau tahu sangat kaulah buat kereta hahahah

  3. Aku pakai dah 5 bulan. Steady je. Dah beberapa kali naik genting xde masalah. Kereta ni utk santai2. Lagi 1 ni kete paling senyap kalau nak dibandingkan dgn model lain keluaran proton atau perodua. Kalau korg nak performance gie beli gtr la. 😂

  4. Ada betulnya sebab² yg dinyatakan..tapi saya tetap beli Aruz..kerana sya ttp minat dan mampu membelinya.
    Soal kemampuan kelajuan Aruz diperlekehkan x dok lorong kanan sekali..anda salah. Dalam 7 sebab sedara nyatakan kenapa sedara x ada sebuat jenama Toyota Rush yg adik beradik Aruz utk sedara perlekehkan???
    Ada tak sedara nampak jenama hebat lain pon x dok line kanan sekali???…sya bawak Aruz utk santai..x kurang
    juga kdg hantu dtg saya speed juga dgn aruz..sbb dah sllu speed dgn camry lorong kanan je..terbawk2 kat aruz..so sya santai2 la dgn aruz di lorong tgh dan kiri skli…utk merendah diri..aruz kn x bagus…hahahah
    Apa² je la kete apa yg mur² dan asik dok line kanan je pon org xnk beli…kan..kannn
    Pada saya no hal 7 sebab tu…18 sebab pon saya abaikan je
    Arus JT_26x..Camry W_ _ 26xx…hai²

  5. Kalau tak mampu nak beli jangan pandai bercakap je.Kau cuba lah buat kereta sendiri kalau nak yabg betul2 puaskan hati kau tu.Kalau tak mampu buat je tak mampu.Ceramah panjang-panjang kau tak guna lah hanat.Tak payah nk buruk2 kan kereta perodua semata2 kau nak support proton tu hah!!! Sial lah kau hanat💩ambek kau.Nak jatuhkan nama perodua.Hanat🙄

  6. pengalaman bawa iriz 2019 mmg terbaik meter 110km/h nak naik 120km/h ,tepaksa tekan pedal bediri ,rpm naik tinggi ,bunyi enjin je lebih hahah

  7. Saya suka video abang yang sebelum ni , tapi ni dah melampau hahaha takpelah bang , hati² kalau nak buat content , takut rezeki tak meluas , done unsubscribe , kalau nak membahas kekurangan sesebuah kereta mesti rujuk dulu , okaylah harga 80k , suv murah dan berpatutan , jimat minyak , takde orang bodoh nak bawa suv laju² , lagi satu , buat apa keluarkan kereta SUV tak dapat naik bukit? Bodoh lah kalau camtu kan? Perodua buat kereta semua bagus , safety pun cukup , SUV pertama perodua mesti ada kekurangan , tak semua kereta perfect dibuat nya , mana tau lepas ni facelift aruz jadi lebih baik? So tu saja ,

  8. SEBOK COMPLAIN PERODUA ehh.. Cuma nak tanya la, video ko ni function k??

    Ko mabuk ketum k masa buat video ni? Aq tak tahu la sape2 j yg subs ko ni.. VO ko langsung x kena mcm org mabuk bro. Nampak sangat ko ni membaca. Baca pon flat.. Dahh la aq nk blah..

    #done review
    #syukurselalu

  9. Pendapat sy tak kisah la admin nak kata kelemahan kereta ni.. Tapi kalau boleh tak payahlah nak condemn macam ibarat kereta tu teruk sangat.. Setiap kereta ada kelebihan dan kekurangan masing2.. Nak buat video pasal kekurangan kereta ni boleh tapi tak perlu kot nak cakap jangan beli pastu bercakap dengan cara benci sangat dengan kereta perodua.. Tak semua org kita ni mampu nak pakai kereta high spec..

    Lagi 1 kalau nak masuk video dalam youtube intonasi suara tu jangan terlampau malas sangat.. Intro pon lembab.. Boring nak tunggu habis cakap.. Terpaksa skip2 video awak ni pasal boring.. Nak tau kelemahan kereta pon penyampaian ntah pape..

  10. aku rse better report lah die punye channel…. aku bgi 5 sbb knp perlu report dan x perlu subcribe die punye channel:
    1.Content x menarik
    2.Bercakap benda yg xde kaitan dan merapu
    3.gambar x kene dgn point yg nk disampaikan
    4.ckp nk selok-belok(x straight to the point)
    5.ANTI PERODUA (mcm ko punye proton bgus sgt)

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker