Perodua

Perodua ATIVA memang BEST, tapi…. | Car Review: Pembedahan Perodua ATIVA 1.0T AV + Test Drive


Tahun 2021, Perodua punya hasutan kali ini memang lain macam. Setiap hujung minggu, memang ramai yang menunggu untuk test drive Perodua ATIVA. Booking pun dah berjela-jela. Dah-lah enjin turbo…

Show More

Related Articles

46 Comments

  1. Tsk minatt burukkk , much beter x50 look and feel conti car, btw seat ativa ni nampk tebal solid and besar
    Compare seat myvi gen3 design murah seat kecik nipis and pendek long distance tk best langsung!

  2. Halo apa yang awak cakap sekejap cakap melayu sekejap cakap english macam rojak awak ini Tak sesuai untuk penggecara untuk promosi kereta pergilah belajar cakap bahasa malaysia

  3. Seronok tengok video ni, nice review. So far, dah test drive Ativa ni and decided to book on early March. Alhamdulillah, kereta dah dapat. Spec AV. previously memang drive turbo-ed car so feel dia tu ada, pickup okay. Not too lag, powerband around 2krpm dah boleh rasa and even more with PWR button on. On safety feature, memang berbaloi beli sebab ASA tu untuk harga below 75k punya kereta boleh dapat macam2 feature. Cuma door lock tu yang kurang sikit sebab dia punya unlock button duduk di tengah2 between gear knob/handbrake, tapi function dia memang sama dengan Toyota (biasa pandu Fortuner, kena 2x tekan unlock baru unlock all door) dan kebanyakan sistem dia dari display cluster sampai ke door lock memang similar to Toyota. Puas hati dengan engine pun Toyota punya engine code. Kesimpulan bagi saya, money well spend..

  4. Okay. Banyak dah yg buat review Ativa ni. Aku pun dah tengok… Okay la. Harga berpatutan. Safety features, sesuai dengan harga yg ditawarkan. Engine boleh tahan, ye la, laju mana pun kita nak bawa kete kan? Kalau nak laju, beli je kapatobang. Tapi ianya tak sesuai bagi aku sebab seatnya kecil berbanding saiz ku yg heavyweight ni. Kalau aku duduk, seat dia tak boleh cover keseluruhan bahagian peha hingga pelipat peha. Penat kalau buat pemanduan jauh. Anyway, pilihan atas kita la kan. Good luck kepada semua pembeli Ativa. Its a good mini SUV.

  5. Order Activa AV yesterday but I think too much plastic in the car. Hopefully the upgrade version will ve better dashboard. Otherwise very 👍. Good review.

  6. One of the often unmentioned feature on this new compact SUV from Perodua is the use of the latest DNGA underpinning for the chassis. Why is this important for Perodua you may ask, and it shows the level of commitment from Daihatsu/Toyota with their Malaysian counterparts. The new DNGA derived platform will be the future platform for the new generation of hybrid and electric vehicles coming in the near horizon. Exciting times indeed and I look forward to more of such interesting videos from you as well.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker