Perodua

PERODUA AXIA 2019 – STYLE KE AXIA NI?


Haluuuuuuu guys. Assalamualaikum.

As your request , Kalini aku nak review kereta compact pilihan ramai. Perodua axia 2019 yang baharu.

Stay tuned untuk next episod. Jangan lupa subscribe aku ye…

Show More

Related Articles

47 Comments

  1. Ramai gk yg perlekeh org ambik axia ni. Lebih baik ambik proton saga katanya.

    Pendapatan itu saya sokong jika
    1. Pembeli kereta pertama, dia consider ruang boot utk keluarga. Utk yg hanya pakai 1 kereta je, itulah kereta gi kerja, itulah kereta balik kpg, gi jln jauh.
    2. Utk pembeli kereta yg mementingkan ride & handling. Hujing mggu hobi gi touge/track layan corner.

    Tp ramai je yg beli axia ni atas faktor2 berikut:
    1. Pembeli kereta keduanya sbb di rumah dah ada kereta besar mpv, sedan, suv, pick up. Jd beli 1 kereta simple dgn enjin kecik.

    2. Utk pembeli kereta pertama, tidak menyukai gaya sedan. Akan ambik model axia ni. Yg hanya fikir asal kereta boleh jln gi kerja balik rumah. Jimat space parking, minyak, roadtax, jimat penyelenggaran. Tidak pentingkan ride & handling. Ya,, asal boleh jln..

    3. Parents yg belikan kereta utk anak gi kolej / ipt.. Belikan kereta simple mcm ni.

    Masing2 ada tujuan dia dia beli kereta. Duit dia, suka hati dia. Duit kita, suka hati kita.. Pilihan kita semua berbeza atas byk faktor2 yg berbeza.

  2. Rugi sangat kpd mereka yg baru nak ambil first car klu beli Perodua Axia 2019 ni harga dah la mahal, axia style tu bagi la skrin sesentuh baru nampak stail, axia advance pulak lampu belakang tu aduhai pakai lampu varian G terdahulu nampak sgt x premium n x bgaya, utk varian lain perubahan kosmetik pun x byk x ketara. Baik ambil Saga Premium 2019 harga baru 39k handling mantap, luas, selesa, macho. Tak sayang wang ringgit nak labur pun. Fikir2 kan lah.

  3. Batang gear tu org da complain byk… Still x berubah… Hurmm… Lembik… Byk gak kekurangan style ni… Cuma body kit je berbeza… Bagus lagi advanced… Full spec… Haha

  4. proton buat safety more pd handling n chasis body..tp produa safety die cume pintu tu je..np produa xbg test drive?riso org bwk2 trbabas ke?πŸ˜‚

  5. maaflah bro nk ckp sikit, aku beryoutube ni selalu gn earphone, content bro bagus, mmg bagus, cuma yg tak bagusnya ketika bro buat bunyi beep tu. content bro slow, so i need to go for high volume, berbeza dengan bunyi beeb tu, terlalu kuat. then, macam nak pecah gegendang telinga ni bila dengar bunyi beep tu. next time tolong samakan bunyi beep tu dengan audio video. okay, kesian orang yg senasib dengan aku.

  6. 2 kereta teman sebelum ni dr Proton. 1st Saga 1991 n 2nd Wira Aeroback 2001. Utk yg ketiga aku mmg consider nak ambil Myvi Icon sbb mmg minat dgn design dia yg comel mcm katak terduduk tu. Tp sayangnya aku terlambat sbb Perodua dah gantikan Myvi 3rd gen dgn model yg ada skrg, nak ambil 2nd mcm tak berbaloi plak sbb harga pun tak jauh dgn harga baru, so tggu punya tggu tetibe Perodua perkenalkan Axia Style ni, tak cakap banyak terus PO just right after launch and alhamdulillah 24 Nov bermulalah kisah aku bersama si katak gemuk oren dan apa yg aku boleh katakan ia dah cukup memadai, selesa memandangkan aku beli bukan sbb selesa ke apa tp sebab rupa dia seakan Myvi Icon aka Si Katak Gemuk

Back to top button
Close
Close