Proton

Proton dulu-dulu part 2 | Cardock EvoMalaysia.com


“Ya Allah, ampunilah kesalahanku, kasihanilah aku, berilah petunjuk kepadaku dan berilah rezeki kepadaku”

Jangan lupa subscribe dan like, tekan loceng, dan share. Dan jangan skip ads dan sila…

Tags
Show More

Related Articles

33 Comments

  1. jangan lupa proton wira time tu 1.8 dengan spoiler tiang gol..pahtu proton wora diesel 2.0…dan proton wita aeroback 1.6x uk spec..

  2. Nice sharing, keep it up. Sangat berinformasi tentang sesuatu perkara yang tak ramai tahu. Thanks!

    Boleh singgah di channel saya; adventure/ vlog/ photography/ travel/ backpacking.
    Antara video terbaru saya…

    Kembara bermotorsikal DIY ke Khardungla Pass, India
    Kembara bermotorsikal DIY ke Khunjerab Pass, Pakistan
    Kembara naik kereta ke Koh Samui, Thailand.
    Kembara ke Ulu Tembeling, Pahang
    Kembara ke Kuala Mu, Perak
    Dan banyak lagi..

    Terima Kasih support my channel..jgn lupa untuk SUBSCRIBE yer..
    Saya amat2 menghargainya! 😉

  3. Tu iswara a/b,bkn proton knight..knight launching thn 88 klu xsilap..beza dia dgn saga a/b ialah lampu blkg n body kit..sikit je beza dia..n colour dia hanya hitam..all black

  4. My Saga still masih ade…enjin still running smoothly sehingga sekarang…Very nice the old Proton…kereta nii sgt lasak 👍👍💪💪…top speed die pn x pernah menghampakan sampai lah sekarang…

  5. less information. should be bg pihak proton tu proton ckp bg habis. bnyk benda terlepas and bila menyampuk tu jd salah information. kalau tk biasa dgn proton lama lama jgn buat reti

  6. Cardock, sebak dan bergenang mata saya bila lihat sejarah kereta2 Proton. Saya pernah guna Saga Oreint, Iswara Sedan & Aeroback, Wira Sedan & Aeroback SE dan sekarang Suprima S P & Iriz. Semuanya baik tidak menimbulkan masalah. Cuma FC agak kuat dan terasa terkesan senasa harga petrol tinggi namun masih mampu untuk kami M40. Banyak jasa Proton dan kenangan manis untuk keluarga kami. Terima kasih kepada warga Proton.
    # Hari ini 9/4/2020 petrol dah sangat murah.

  7. mohon admin byk update information sblm buat video..kandungan bagus cuma admin sdiri x ckup pengetahuan..cth iswara bkn xda side pocket cuma unit yg dipamerkan bukan asli lagi..tukar dgn part model.lain.cuba pi tgk iswara 1.5I tahun 93
    full spec.
    siap seat ala bucket..

  8. Maaf sy mencelah ye En Halim dan Cardock 3:24 tu bukan Proton Night ! yang tu Proton Iswara Aeroback biasa je.. Proton Night yang betul asal ialah Proton Saga aeroback first model (enjin Magma) keluar dlm tahun 1989 kalau tak silap sy.Kat cermin belakang ade tulis Proton Night (limited edition) yang ditambah aksesori seperti spoiler belakang besar(meterial rubber + plastik soft touch), pintu kat luar bawah ade macam stripe/lining yg dibuat dari meterial mcm getah + plastik kalau tak silap sy dan Proton Night hanya keluar warna hitam sahaja . Memang cun,sporty dan kemas ..sy ingat sebab sy memang minat sangat kat Proton Night time tu..tapi waktu tu sy masih sekolah ..ha ha dan siri popular Night Rider sedang ditayang di TV time tu.Kalau siapa yang masih ada Proton Night original sekarang ni memang rare !
    Proton offical youtube ada upload iklan Proton Night .. boleh click kat link ini


Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker