Proton

Proton Iriz 2019 – Ini Pandangan Abang!


Dari segi rupa, memang nampak Proton makin serius dan banyak yang berubah. Paling abang suka, belakang dia. Memang nampak lagi sempoi. Tak ada nampak macam kodok sangat.

Untuk model-model lepas…

Show More

Related Articles

30 Comments

  1. Proton patut bagi incentive pada pemilik first batch Iriz yg nak upgrade ke Iriz ni. Untunglah pemilik facelift Iriz ni dah xde isu2 yg terjadi pada pemilik iriz 2015.

  2. Proton kalu guna enjin honda ke..memg laris punyalah..campro org xmau, lama2 nti akan mengaum,…body, features,safety,handling semua ok dah

  3. Iriz 1.6 aku compare myvi aku. Puas hati dah 4 thn pakai iriz macam baru 1thn condition superb. Myvi aku 5thn da uzur dan da jual sbb produa tin milo. Pakai sendiri Dua2 model secara bertahun baru tau.

  4. sekarang saya pakai saga flx daily. when saya try bawak iriz 2015 for the first time, it really suprised me at the stereng part. nak dikatakan, both saga dgn iriz mmg handling dia terbaik. but iriz, perghh. dengan stereng ringannya, memang padu bila bawak corner. harap sempat saving before proton release more new related cars.

  5. Tak sabar nak dapat iriz putih bulan depan. Hensem gile iriz baru kaler putih ni 🔥

    *nak putih tp dapat jet grey. Tp tak kisah sbb cantik jugak ☺️

  6. Sy pernah bwk myvi yg baru berkali kali tp bila sy bwk iriz baru ni perghh outstanding serius! Memang sedap,sorry to say myvi mmg lawa tp bila bwk out. Sorry perodua kena curang dgn awak haha

  7. Bangg Gan. Boleh compare tak Iriz dgn Myvi ke atau Iriz dgn Bezza ke ? ? Sebab harga Iriz 1.6 Premium OTR beza dlam 1k je dgn Bezza 1.3 AV 2020 highest specs.. Tapi tula, Proton masih kekalkan CVT gearbox & Timing belt 😢😢😣🙏

  8. dah test Iriz generasi pertama dan yg skrg NFL… CVT masih membosankan, masih terasa slow respon walaupun dikatakan updated… NFL nie walaupun harga murah, byk standard fitment utk Iriz 1.6 Premium dah takde… cth leather seats, auto headlights dan sebagainye… handling sebenarnye bg sy ok2 Je… takde ape lah nak menarik sgt… Iriz nie 1.6L 108bhp @ 150nm tork, semestinye lbh laJu drpd Myvi 1.5L 103bhp @ 136nm tork… siape yg ckp Myvi tak power semua, ko org tahu tak pasal kereta sebenarnye? kuasa dlm Iriz pun dah sah lbh laJu dr Myvi… pastu kereta kompak mcm nie laJu2 nak pie maner? yg pakai Iriz mestilah kata Iriz bagus… sebaliknye yg pakai Myvi pun mesti kata Myvi bagus… tp ader Je yg Jual Iriz pastu ambik Myvi… kenape pula? kalau Iriz betul2 bagus sepertimaner segelintir anda kata… sepatutnye Iriz nie dr awal pun dah bole cabar Jualan Myvi… tp hakikatnye Perodua Myvi sehingga hari nie masih merupakan segmen B kompak paling laris dlm Malaysia walaupun Iriz dah buat NFL thn lps… malah nak Jumpe sebuah Iriz NFL br pun agak susah… yg byk atas Jalan ialah Saga dan Persona… dua2 sebab harga yg murah… tp thn 2019 nie Honda City lama masih terJual lbh byk dr Persona yg masing2 segmen B sedan… sedangkan Honda City paling murah pun rm76k++… manakala Persona paling murah rm45k++… dimaner silapnye? tu pun Persona nasib baik byk Jabatan keraJaan yg beli dan Juga dr PDRM… yg beli Honda City semua adalah rakyat biase ataupun company…

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker