Proton

Proton IRIZ 2019 – Sorry Proton ! [Part 02] | EvoMalaysia.com (Ep35)


PART 01 (IRIZ 2019):

Pada korang di Johor yang ingin memiliki Proton [Saga, X70, Persona, Iriz & Exora] Whatsapp kami di sini:…

Show More

Related Articles

29 Comments

  1. Klo korg nk save byar bulan2.. Ambil laa iriz berbanding myvi… Sy bru beli iriz1.3 auto.. Hrga rm40k bulan2 rm450.. Tp mmg puas hati. Mmg xrse rugi pn… Tp ikutkn klo sy budget besar mmg sy xkn amek full spec iriz dan akan amek myvi..

  2. Satu-satunya sebab saya tak nak beli Iriz adalah saya ada prejudice terhadap kereta bontot rata. Kenapalah kereta murah yang agak best semua bontot rata? Buat sedan tak boleh ke?

  3. jatuh cinta dengan iriz 2019, tapi masih berkira kira nak ambil myvi atau iriz ni. sebab setahu saya proton minyak larap takut tak jimat je and besides rekaan myvi tersangat la sporty. yang lain2 iriz mantop

  4. Dah setahun sy pakai iriz 2019 ni, 1.6 exec, mantap dan terbaik, selalu layan cornering dekat genting sempah time nk balik kg 😂

    Dulu pernah psg nk niat nk angkat myvi, tau2 proton kuarkan iriz ver fl , terus prgi test drive and then terus booking mase first day release

  5. Proton handling memang best. Pernah bawa Waja turun dari Cameron Highlands ikut jalan Tapah lebih kurang 10 tahun lalu boleh layan corner dengan confident. Chassis Waja tu very well balance untuk kereta fwd. Slight understeer tapi senang nak counter. Steering tak ringan sangat well weighted. Kalau bagi pilihan antara Perodua atau Proton, I will buy Proton any time.

  6. Nak minta pendapat pengguna proton atau yg pernah berpengalaman dgn proton baru ni.. sya dlm dilemma.
    Sya nk beli kereta pertama dan saya nk jadikan proton iriz atau persona baru ni sebgai kereta pertama saya.
    Mula2 mmg nekad nk beli proton tp bila saya dgr pendapat separuh org mengatakan proton x da nilai utk jual balik dan parts mudah karat.
    Benar ke proton x da nilai sekiranya hendak jual balik sebgai kereta second hand? Dan benar ke parts dlm engine proton mudah berkarat?

  7. Cornering bagus, lotus handling,setanding dgn kreta import blablabla tp capayam jaguh kg car, target domestic market blh kencing,not global car🤫🤭🤣

  8. its a regret to buy Myvi 2020..i owned myvi a few month ago..ya Myvi look stylish, look cool than Iriz , that the reason i pick Myvi..i should do the test drive first bfore buying, my mistake..few weeks ago i had to drive my fren car, then boommm, in my head felt like what the hell..the level of comfort and handling just like heaven n earth..then i direct go n search in youtube abt iriz. and yah, myb next car ill choose proton against produa,,just my 2cent…as an advice, do the test drive first before buying or hearing other people..

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker