Proton

Proton Persona 2019 : MISI BONGKAR RAHSIA (PART 2) : LUARAN & DALAMAN |Hazeeq Auto Review


Sambungan Video MISI BONGKAR RAHSI (PART 1) bagi model sedan B-Segment terlaris di Malaysia, iaitu Proton Persona Facelift 2019.

Pelbagai rahsia untuk dirungkai pada model ini.. Apakah rahsia…

Show More

Related Articles

27 Comments

  1. Persona premium 2017 model owner. Pada saya ini kereta terburuk pernah saya beli sebab banyak bunyix2 pelik.
    1. Dashboard rattling sometimes pintu pun ada
    2. Belakang seats knocking
    3. Suspension tak mampu absorb bump..pot holes & bunyi kuat macam asa benda loose bila langgar
    4. Rear brake bunyi bila tekan brake. Ini problem brake shoe
    5. Steering bunyi kuat macam patah masa bounce bila bagi signal kiri kanan
    6. Aircond vibrate kuat pasal cut terlalu cepat bila idle
    7. Masa baru jalan akan ada bunyi pada depan depan macam bunyi spring
    8. Bila off engine akan bunyi beberapa kali macam bunyi knockinf didepan
    9. Bunyi cvt kuat bila turun bukit…
    .. ada orang kena sama? Or mau add?

  2. Review Proton Persona yang terbaik.. 👍👍👍..saya dah pun membeli Persona Premium(kereta pertama😆)..masih menanti kereta sampai..apa yang brader ulas pasal Persona 2019 menepati apa yang saya lihat buat pertama kali di showroom Proton..👍👍👍

  3. Aku tak pernah drive honda city dan hanya 1x pernah drive vios dan aku beberapa kali drive persona 2019. Ada review lain yg aku tengok, dia kata handling persona ni lebih best drp city baru. Pengalaman aku drive persona ni utk perjalanan jauh sebanyak beberapa kali, aku tabik gila pada proton. Speed 140kmj kat h.way LPT2 steady jer dia punya handling dan saspensi dia. Cuma ada bunyi angin agak sedikit kuat. Aku ada myvi gen 3 tahun 2019. Dari segi bunyi angin utk kelajuan 140kmj, myvi sedikit senyap banding dgn persona ni. Tapi handling ttp best persona. Selepas beberapa bulan aku ambik myvi, rasa nak iriz pulak. Aku suka kete compact sbb aku x de anak.

  4. Standard lawa tak bang…..nak beli satu ahh tengah usya usya nih…..kalau abng nak ambik iriz baru or pesona baru ….tapi cc dua dua sama siap cvt jugak kan

  5. Kalau kau tak guna bahasa AKU…mungkin banyak org suka…kalau vid ni utk baya kau or kawan2 kau saja oklh juga..makcik2 pakcik2 yb2 pun nk dengar jugak…ko ingat cool ke ..tak payar trendy sangat bro!!! Vid kau dh ok js kau bahasakan AKU tu buat 👎👎sikit

  6. Kawan, u muda lagi kawan. Jangan cakap aku aku la. Gunalah perkataan saya. Sy rsa itu lebih bagus. Kalau tak nampak muka u tak apa, Tapi bila sudah nampak muka u dan guna itu perkataan aku, sy sikit rasa x syok (tak tau kenapa). U mungkin umur macam adik atau anak punya umur. Mungkin orang lain pun ada rasa juga cuma mereka tak cakap, atau umur sebaya u OK la. Atau pun ini macam la kawan,. Next u jgn tunjuk u punya muka jd orang pun tak tau u umur berapa. U melayu, sy tau melayu penuh sopan kan. Itu saja kawan. Jangan marah, Banyak banyak sorry kawan. U serupa sy punya anak juga.

  7. Hi, I'm turkey Istanbul from you I have a tool that will be a question for automatic transmission problems i have vehicle access transmission I made new, but the tools in place does not get (P.R. N. D. 2.1) ….. D. When I get to the location you're too slow to it. The problem is what do u think. Solenoid problem caused by the relay whichever I would appreciate if you help my vehicle 1600motor automatic 1998 model Proton. I have a mutsubisi engine

  8. Video capture skill need improvement. Also find a silent place to record, very noisy when listening to u, some car & motorbike ride on the road side.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker