Proton

PROTON PERSONA 2019 PREMIUM CVT : PANDU UJI PENUH


TERIMA KASIH KEPADA PROTON MALAYSIA.

PLEASE SUBSCRIBE TO MY CHANNEL GUYS!!

LIKE, SHARE & FOLLOW MY FACEBOOK…

Show More

Related Articles

36 Comments

  1. Assalamualaikum abg Khai, ada perbezaan ketara tak antara CVT 2018 dan CVT 2019 persona ni? Dengar ramai orang cakap yang persona 2019 ni CVt memang perbezaan ketara sangat banding persona 2018 especially masa kelajuan 110kmj macam tu RPM dia setakat 2.5K je banding 2018 punye sampai 3K. btw, best video abang ni. layan je.

  2. Terima kasih bang buat review jujur..Kalau pernah bawak kereta auto dan kepada CVT,faham karakter perbezaannya,anda tahu mcm mana nak tekan pedal minyak tu. Satu lagi info display odo dan sebagainya diubah pada small button bahagian wiper dan saya perasan ramai reviewer kereta tak mention pun.

  3. Nak tnya bro mana lg berbaloi beli saga baru premium atau persona standard. Sbb kedua kereta dlm range bajet. Its for my second car for working outstation.

  4. Myvi baru 2018 pom ada lag juga, dari keadaan static kepada bergerak, rasa mcam Lambat respond. Dan myvi baru sy rasa mcam cepat sakit pinggang & punggung cepat kebas, letih bawa jauh. Personal baru so far so good. Itu pendapat sy lah.

  5. Kalau dengar citer bagaimana Proton boleh solve problem dan tune CVT mereka setelah era Geely… Kesian juga pd Proton. Hikmah disebalik pembelian Geely terhadap saham proton. Kalau tak, smpai skrang PUNCH tak layan proton utk bg full technical support with CVT Accessories…

  6. Salam bang dan all readers, nak tanya comparison between Iriz executive 2019 dan Persona executive 2019 dari segi.

    1. Keselesaaan memandu
    2. Keselesaan seat.
    3. Suspension.

  7. betul bro ni cakap, semua betul terutamanya yang lagging masa initial start tu, kalau kat simpang gelabah sikit la tekanminyak kete delay baru masuk power haha ,takut x sempat bam kete lain hentam haha, dah test drive 4 kali dah haha, semoga ada rezeki dapat beli persona premium tahun depan 2020 ganti saga fl skrg aamiin.

  8. Sy sangat byk tgk review persona ni, review bro ada cite kelemahan dia, so kita x over expect bila dpt kete nnt. terbaik. Dh booking kete, InsyaAllah lg sminggu dpt, tapi x pernah test drive. Tq reviewer2 spt bro ni memudahkan kami memilih. Subscribed.

  9. Boleh tuan komen perihal push door button problem, gear lock, key not detect kereta baru sekitar 250 km…? Premium., komen service after sales oleh Proton…?

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker