Proton

Proton PREVÉ: Kisah Bangun & Jatuhnya Sebuah Impian | EvoMalaysia.com


EvoMalaysia.com | By Nazz Abdullah (Season 02 | Episod 37)

➔ Kerusi Merah Cantik saya tu saya beli Di sini:

GoPro Max ( Best 360 Action Camera):…

Show More

Related Articles

50 Comments

  1. Design terbaik?..lucu la…anak2 melayu yg jd designer bukan ada kepakaran seni halus..bukan pencipta patung..arca atau berhala…asyik duk tekan tarik autocad je..garisan jd keras tiada kelembutan semulajadi….lastly out.

  2. aku keja kerajaan..menggunakan preve turbo siri untuk jln jauh mmg mntap..selesa pon ya..hrp lps ni ada kluaran baru preve dgn lebih baik bgi mendapat perhatian rakyat Malaysia.

  3. Nama tak sesuai, design kenapa ubah banyak sangat!

    Orang suka design Tuah. Lampu belakang buruk terus. Jgn kata lampu tu Mahal.
    Kalau design baik, org beli

  4. laaa shit. aq bru jer nk rsa bngga dgn preve. 😭 knp tak buat jer version lain yg lbh updated. bole namakan versi bru tu…… Proton Everp Sport (PES)

  5. Saya penguna proton preve since 2012 hingga sekarang masih sihat dan kuat. Selama saya pakai x pernah lagi ada masalah major problem and kereta preve saya dah jelajah semenanjung malaysia. Maybe saya lucky kot xde masalah

  6. proton preve mati sebab launch kat maalysia.. jgn launch kereta proton kat malaysia.. bile mat saleh dah suke kete kita baru kita jual kat malaysia.. persepsi masyarakat negative..

  7. Terbaik!! Review yg best… cara penyampaian and content pun best… please buat lagi review macam ni pada kereta2 local yg lain

  8. Mula2 tgk masa proton pamerkan Tuah tu, mmg excited gila sbb design lawa. Mcm setaraf design kete Honda/Kia/Hyundai. Keluar je Preve, buruk gila design, lampu dpn dan blakang dah lain. Tawar hati terus.

    Proton klau nak cemerlang, keluarkan enjin yang paling penting 2020 skrg ni, reliable & jimat minyak.

    Bab handling mmg dh superb dah.. Good luck proton. Always support our national car makers

  9. Kakak aku pakai preve. Aku slalu jugak bwk. Kat hiway sumpah best bwk preve. Tekan2 tak sedar dah 180 aku tekan. Kereta mmg stabil. Handling power. Cornering mantap. Cilok2 atas hiway steady. Tp preve ni slalu problem sengguk2 bila nak start jalan. Hntr ke service centre proton pun dorg takleh nak buat. But aku suka gila preve ni lagi2 dia punya design yg sgt sporty

  10. Please munculkan semula preve tapi improve part engine. Sbb preve satu2nya design asli proton yg paling lawa. Tak mcm saga n persona skrg. Design pelik dan tak mesra anak muda

  11. Preve 1.8 cc, yg tu rakyat x berapa laku, msia ni 1.3 a 1.5 cc boleh laku, dan pula harga lebih rakyat x mampu beli, proton kalau ada diposit 5k keatas org x mampu beli, rekaan depan x berapa cantik

  12. Preve ni kalau tahun 90an mesti berjaya mcm Wira..sbb masa tu dasar perlindungan kerajaan ..Wira kalau lancar tahun 2012 pun mesti lingkup jugak sbb persaingan dari pengeluar kereta lain

Back to top button
Close
Close