Perodua

PROTON SAGA 2019 VS PERODUA BEZZA 2020 | DRAG TEST


Tengok sampai habes ye .. jangan skip iklan. muuahh !

subscribe channel : LS studio -…

Show More

Related Articles

50 Comments

  1. mksudnya klu lampu led klu terbakar…sketoi ka kna tkar😅..maintenace jnuh gak tu…
    a.s.a dah trbukti fungsi ka…tanya ja jgn marah
    baik halogen plak..tkar mentol ja…😬

  2. still choose proton. perodua nipis seram nak drive atas highway. safety hanya lepas dalam malaysia dan indo je masih belum lepas untuk ke egypt atau aussie dll negara😑

  3. Proton Unprofessional and poor vehicle and customer service.

    On the 18th February 2020, Tuesday in the morning approximately 9.00 am, I have sent my Proton Saga to service at Roda Baiduri Sdn Bhd, Kota Damansara branch for its 1,000 minor service. Once I arrive at the service centre at 5.00 pm on that particular day, I found out that there are oil stains on the vehicle seat which I think that you should improve your professionalism to service and handle your customers vehicle with proper protection.
    In addition, I requested one of your personnel to clean the vehicle’s seat before I collect which was made on the 19th February 2020. However, to clean a vehicle’s seat shouldn’t take a full day period as it is just normal cleaning and should only take at most half day. And once again, I arrive on that evening I found out that there are bird’s shit inside the vehicle’s door area, and lizard shit on the car mat. Your personnel did not take any action on making a thorough cleaning and a final inspection before handling it back to the customer but send an apology via Whatsapp. I requested his superiors contact to make a feedback on your customer service but there is no reply.
    As a well established company, I think that there are many things that should be improve such as Proper Protection during car servicing, Time Management and Professionalism from your staff should there be any feedbacks from the customer and actions to be made, Final Inspection in tip top condition before handing over to your clients.
    I have wasted one day due to long hours just for a normal cleaning, money just to take a Grab service to pick-up my car on a round trip from Tuesday to Wednesday and car wash because there is no further action taken.
    Please kindly be mindful that a good service means everything to an individual and also a company because it might tarnish a reputation if not. Hope that your company will make its necessary improvements and actions.

  4. 1. Kemampuan.
    2. Keperluan.
    3. Kepuasan sendiri sebab kita sendiri yang nak pakai.

    For looking dari belakang aku suka saga, and dari depan bezza. Semua tak perfect but ada pro contra dua dua ni 👍

  5. Cuma kita berdoa moga Proton dan Perodua join venture untuk hasil sebuah kenderaan yg menggabungkan kedua nya, handling yang mantap yang ada pada Proton dan teknologi dan enjin yang boleh bagi penjimatan bahan api dari Perodua

  6. aku tetap dgn saga la..sbb aku nk yg sedap dibawa bkn sedap ditatap..lagipon harga saga jauh lbh murah dari bezza..dlm bandar ok luar bandar ok long distance pon ok..dari segi penjimatan myk tu mmg arr bezza menang tapi bgi aku x la membebankan sgt la myk saga tu berbanding bezza..terpulang la pd korang smua nk pilih yg mana satu idaman kalbu..good job korang berdua buat video cenggini..terbaik gaisssss,

  7. wrne pilihan snow white ☃️☃️☃️ nti sain bajet dlm sebulan dpt…tlong doakn sy smoga tiada msalah dlm proses dan pda knderaan..amin ya allah 🤲🙂

  8. Kelebihan proton saga
    1. Riding comfort for long distance journey
    2. Harga lebih berpatutan dan mampu milik
    3. Pada awal race, memang bezza pecut saga tapi bile 75-90 km saga potong bezza balik
    4. Design belakang saga nmpak lebih cun berbanding bezza
    5. Kalau dh 10k beza harga saga dengan bezza aku ambik saga sebab dengan 10k tu korang boleh jimat duit isi minyak
    6. Aircond saga lebih sejuk
    7. Handling saga memang best giler
    8. Infotainment system dia lebih menarik

    Kelebihan perodua bezza
    1. Lebih jimat minyak
    2. Ketahanan enjin
    3. Lampu LED
    4. ASA 2.0
    5. Design depan lebih handsome berbanding saga

    kekurangan proton saga
    1. Saga tak ade safety features macam bezza (ASA 2.0)
    2. Saga tak ade push Start button

    Kekurangan perodua bezza
    1. Design belakang dia tak cantik
    2. Riding comfort tak memuaskan
    3. Handling dia tak memuaskan

    Kesimpulan/conclusion
    Aku ambik saga daripada bezza sbb bagi aku saga lebih menarik daripada bezza. Kalau sekadar tak ada push Start button dengan sefety features aku tak kisah sngt. Beza harga 10k tu korang boleh tuning and ubah rupa bentuk saga OR korang boleh isi minyak dgn harga 10k tu. Sekian…

  9. dsbbkn vid ni aq subscribe korg..trbaikk

    waaa bestyerr drag race…buat segment wajib ye lps review keretaa.

    utk smua jenis kereta..lawan utk setiap segmen contoh
    aruz vs brv
    aruz vs avanza
    brv vs avanza

    & smua kereta yg korg pernah review👍👍👍

  10. 😁 x ramai terngkn VALUE KERETA dlm tmpoh mse pjg if nak jual balik(resale value)

    😁so PERODUA ni harga lmbt turun so value tu korg boleh npk mne yg lbih tinggi …tgk cnth kancil yg dh lme tu pun hrga stil mahal lagi dari iswara & wira..boleh bnding hrga kereta 2nd proton n perodua

    😎harapan pengguna cth
    1)saga kne tmbh saiz bonet bsr mcm bezza & kalau boleh dpt jimat minyak bersaing mcm bezza pun dh ckup + mne2 kreta kalau dot bgi airbag 7 sebaiknya tp ok la segmn A kn

    2.bezza kne tmbh baik handling n power kreta(boleh bersaing rpt dgn saga pn ok) harga kne lbih kurg dgn saga ..mne2 kereta klau air bag kne 7 sebaiknya

    tp ni segmen A so ad pro con mne2 kreta pon .

    ☺️Bagi aq kalau utk lebih baik beli kereta 2nd yg elok dri direct owner cth saga/iswara lama auto 2.5-4k . wira lama auto 4.5-6k

    so jga je kreta xde beban hutng 5-9tahun

    ad option pilihn masing2 .😁
    (a.s.a push strt smua tu tmbhn)

  11. My first car is Saga.

    tapi vid ni jahat… hehe sbb saga std sama harga dgn AXIA Gextra.. huhu
    bezza kene banding persona..haha

    abg jahat… hahaha

  12. Proton saga keluaran 2016=harga pasaran hr ini lbh kurg 23k.
    Perodua bezza keluaran 2016=harga pasaran hr ini lbh kurg 39k.(boleh cek sendiri)

    Salah satu sebab org pilih bezza..

    Namun jika dibandingkan Handling proton saga lbh bagus..tetapi nak bwa laju2 nak ke mna??fikir2 kan..

Back to top button
Close
Close