Perodua

Raja Ukuran: Perodua Aruz vs Honda BR-V Bhg 1


Kami buat beberapa ukuranb penting untuk melihat bagai mana kedua dua produk mampu milik ini berbeza dan yang mana satu lebih sesuai untuk anda.
Setiap pembeli mempunyai pilihan ataupun menyukai…

Show More

Related Articles

22 Comments

  1. skrg da bole pasang tinted gelap hitam legam kat cermin tmpt duduk belakang rasanya xda isu lg pasal kedudukan ruang cahaya d dlm kabin mna2 kenderaan 😅😂🤣

  2. nak komen sikit ja pasal pemanduan brv n aruz, bagi sy brv lebih mcm pandu kereta sport jika d bandingkn dgn aruz, even bobby ang pun kata brv handilng lebih bgus drpd myvi, n sy ada brv sy da test bawa keta ni mcm2 da test cornering bawa laju keta ni xkn terbalik or xmembuang, vios pnya owner pun kena slow kat corner tajam but brv boleh hentam je laju kat corner, bgi sy la keta brv xrasa sperti mpv tp lebih kpd kereta sport, utk yg e spec pnyala sy xtau plak lau full spec pnya hehe,

  3. Salam..sejujurnya saya telah test drive BRV dan Aruz, BRV saya punya dah setahun setengah, adik saya Aruz dah masuk 2 bulan..overall handling dan power BRV memang tidak mengecewakan, ambik corner macam kereta sedan, sharp, tak membuang, mantap dan meyakinkan, torque dan pickup dia jangan ceritalah, sapa yg dah pernah bawak dia je tau, 170kmh sekejap je sampai..Aruz ok, cuma handling especially tayar belakang membuang bila layan corner senang cerita tak berani layan corner guna aruz, enjin underpower dan naik bukit berat..speed nak capai 110kmh pun susah plus body goyang bila kelajuan tinggi..tapi takpa ikut selera dan minat masing2..alhamdulillah…tak menyesal pakai BRV..

  4. Brv nmpk kecik dari luar tp dr dalam luas sbnarnye, walaupun aruz nmpk lbh tinggi dan lebar. seat paling belakang jg brv lbh luas compare to aruz. Brv direka utk kombinasi kereta dan suv so pd pendapat aku ketinggian mcm tu dah ok.

  5. aruz betul-betul compact suv.manakala brv suv tapi pemanduan seperti kereta.kepakaran honda mencipta kenderaan lebih ergonomik dan praktikal…

  6. dah byk kali ni bgtau… tggu py tggu… rasanya mmg xda la ni bahagian ke-2.. hmmm… kecewa ngn engear.. buat video tuk kreta2 mahal jer skrng ni… x peduli dah ngn rakyat marhain mcm sy.. sedeyy…

  7. Masa tgh cari kereta 7 seater sa dah buat byk perbandingan ..dlm wishlist mmg honda BRV ..tpi sebelum keinginan nak beli BRV sa compare dgn saingannya Aruz dan Rush ..ternyata setiap kereta ada kelebihan & kekurangannya ..tpi mindset sa lebih kepada keupayaan prestasi engin kenderaan itu ..antara 3 kereta 7 seater BRV , Aruz, Rush ..Honda BRV tiada tandingan dri segi performance engine nya ..mmg ini mcm 👍 ..sa duk Sabah kalau bukit kimanis org duduk penuh semua still mantap naik bukit tinggi tue ..

Back to top button
Close
Close