Honda

Review – Honda NSR-R 150 ( King Highway )


Kembalikan semula zaman honda di Malaysia, antara model terlaju di Malaysia. Honda NSR-R menjadi pujaan remaja-remaja 90an dan sekarang.

Bengkel NSR : Lindungan Motor, Kampung Lindungan, PJ…

Show More

Related Articles

21 Comments

  1. moto ni abg penah pkai 20 tahun lpas dik.set spoket dia mmg dpn 15 blkng 35 rantai besar rim depan 17 blkng 18,klau pkai blkng 17 mmg xde lajak setting lh spoket blkng kecik mcmne pon tetap xde lajak lau pkai rim blkng 17.chasis besi mne de alloy…moto ni pling laju 205 kmh je cuma pikap dia dgn 125z n rxz 500m-800m boleh main lg,tzm or rr jgn harap boleh cucuk lau main bwh 1km..valve tu abang pkai cabel gear basikal je dik snang nk open.yg penting ekzos kopek,ruang granshaft korek spoket n rim set mcm kt atas tu.abang orang johor dik tp beguru dgn org taiping perak..jauh perjalanan bnyk pengalaman.satu lg dik,sp kt malaysia mmg xde,yg ade zaman abg dlu singpore dgn thailand je..yg belah utara salin thailand,yg belah selatan salin singapore.system valve sp tak same dgn moto ni,dlm bahagian enjin pon tak sama.yg boleh masuk single arm dia je,fork dpn lubang tengkuk pon tk sama,moto ni kcik sikit..ape pon moto ni mmg terbaek abg pnah pkai mase zaman bujang dlu

  2. Moto ni dah ada kat pasaran tempatan sekitar tahun 1994 bukan 1996..aku antara pemilik awal sehingga ke hari ini..
    Rasanya umur moto aku lebih tua dari umur brader ni, ada beberapa fakta yang kurang tepat yang disampaikan..
    Bukan semua info boleh kutip kat Google, jadi sesekali rujuk lah orang² lama..
    Dan satu lagi nak pesan, hormati jiwa pencinta retro.. "Jadilah pendengar yang baik,
    bukan hanya percaya apa yang didengari"

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker