Perodua

Reviu Kereta Terpakai: Perodua Myvi 2015 dan Bezza 2016 Low Mileage


#UsedCar #KeretaTerpakai #KeretaSeken #Perodua #ApprovedUsedCar #Malaysia #Motoring #PeroduaMyvi #Myvi #PeroduaBezza #Bezza #LowMileageCars

Sebenarnya kami mula buat ulasan kereta terpakai di…

Tags
Show More

Related Articles

44 Comments

  1. boleh buat review kereta terpakai Proton Preve? sebab plan nak beli tapi tak tau detail² nya.. kalau bole kebaikan dan keburukan mungkin beli krta terpakai proton preve tersebut.. terima kasih…

  2. hopefully then can expand coverage. I look at this like a time capsule. want to feel a Perodua showroom from a few years back, go to POV showroom

  3. Kat shah alam ada produa used car warehouse lagi murah dari ni ..
    Kereta semua milik produa hasil dari orang trade in kereta Tpi belom masuk tender used car dll
    Bermacam2 jenama ada ..

    Harga lagi murah dri sini .. sbb produa belom officially amik kereta tu

  4. Assalamualaikum sy nak tanya mcm mana nak let go kereta yg belum full settlement? Contohny, sya assume ex owner bezza ni buat loan [email protected] thun dan jual kereta pada tahun ke 4 pemilikan. Persoalan saya bagaimana utk berbuat demikian sbb ayh saya ada exora premium 1.6 turbo . Reason jual sbb jarang guna sbb ada kereta lain.

  5. Beli kereta 2nd mmg tnggi risiko. Pembeli kena betul2 tahu setiap komponen keta tu. Kalau xtau wajib bawa mekanik yg betul2 rapat/sedara sendiri. Tips2:
    1. Sya syorkan baik beli direct owner leh tau sejarah keta. Buku servis 1000% wajib ada(klau xda bahaya).
    2. Kalau beza keta 2nd dgn baru takat 10k kbawah, baik beli baru. Interest keta 2nd tnggi bang oi. Keta baru siap warranty 5tahun lg. Kang rosak gbox naya lh xdpat claim.
    3. Kalau kete model lama sikit pastikan bnyak spare parts. Mcm kia,mazda n ford tu kalau boleh abaikan. Spare parts mahal n susah nak dpat.
    4. Beli ikut kemampuan sendiri. Kalau mampu beli myvi jer xyah nak thegeh2 nak amek honda fd takpun evo 7🤣
    5. Kena usaha lebih g baring check bawah keta, cari bhgian sambung yg ada karat2, kopek sikit cover keta takut keta banjir or potong. Lenjan smpai 5-6k rpm or bawa smpai 120km/h.
    6. Jgn terburu2. Sabar kunci segala2 nya.
    7. Jgn sesekali amek keta sambung loan.
    8. Jgn sesekali amek keta atas nma org lain, contoh tnggu tahun depan baru boleh tuka nma. Beli keta yg dpat tukar nama terus.
    9. Kena study keta btul2. Contoh nak amek vios 2014. Study dulu komponen, harga spare parts buat comparison n apa mslah yg slalu tjadi kat model keta tu.

    Sy dh serik amek keta second hand ni. 1st dulu proton gen2(putus timing belt, owner ckap dh tukar aku guna je. Sbulan pastu putus. Tukar la enjin rekon persona seketul). 2nd wira 2005(owner kuat mengelak nak tukar nma,smpai skrg blom tukar nama dh msuk 2 tahun). 3rd(Honda civic ek3 1997) bnyak mslah beli dulu total repair lebih 10k. Skrg proses nak jual. Untung customer lh beli keta dh bagus. Jual mhal pun xde harga).

    So teman2 nasihat sy kalau boleh beli lh keta baru. Kta xtau sejarah kete lama. Bukan nak memjatuhkan industri kereta 2nd. Tp belum kena btg hidung belum tahu. Sekain terima kasih.

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker