Proton

Titik Nadir Mobil Malaysia Proton Indonesia


Tak mudah menaklukan pasar otomotif yang unik di Indonesia, satu per satu mobil merek lama mulai tersingkir setelah #KIA yang diterpa isu gulung tikar kini nasib tidak jelas ditanggung penjual…

Show More

Related Articles

30 Comments

  1. PROTON MOBIL LOW QUALITY DI NEGARANYA SENDIRI BANYAK ORANG ORANG TIDAK MAU PAKE HANYA ORANG ORANG YANG BERKANTON TIPIS,, MOBIL PROTON MURAH BISA DI CICIL 9 TAHUN KALAU PEGAWAI KERAJAAN CICIL BISA 11 TAHUN,,

  2. Msia negara kecil yg telah mencuba sedaya upaya memproduksi mobil…Msia tidak akan mengalah..ayuh bangkit kembali Msia..proton dan perodua bukti air tangan pemuda negara…yg menghina msia hanyalah daripada bangsa2 lain yg lemah dan tiada upaya memproduksi mobil mereka sendiri..

  3. Kat Malaysia banyak sgt kereta Japan sushi,😵 aku dh muak spare parts dia""taknk mahall"""lagi roadtax"mahall, "Indonesia kan banyak duit" gi la…main kereta sushi kecil comel tu… (saya bersyukur kereta National Malaysia ) Indonesia ade tak kereta sendiri?

  4. Tunggu proton x70 mesti ramai yang beli

    Kereta buatan malaysia

    Bufori luxury car in the world
    Proton national car
    Produa

    Indonesia mungkin benci malaysia. Tetapi negara lain support malaysia car. Thailand, Brunei, Singapore, Turkey, United kingdom, oman, dan lain kecuali Indonesia kerana terlalu amat benci pada malaysia. Padahal negara kamu di timpa bencana malaysia jugak pertama yang support huhuh.

  5. 😂😂😂😂 jika indonesia punya mobil bukan hanya komodo esemka pun akan di luncurkan banyak mobil buatan indonesia yg laris manis seperti tank anoa 😂😂😂 berlipat lipat kali dari mobil buatan malaysia

  6. Proton yang dulu bukan proton yang sekarang, bayangkan permintaan X70 terlalu banyak. Munculnya model facelift iriz, persona dan saga yang dilancarkan seminggu lepas

  7. Proton kat indon bukan tak laku..cuma rakyat diorang miskin tak mampu nak beli..kebanyakan mereka guna motosikal cap cai..lihat negara kita 1 keluarga 1 kerta mesti ada proton..indon pendapatan rendah minyak tinggi dari malaysia..gak usah lah mas beli mobil nya..nnti melacur pulak bini anak datang malaysia

  8. Jgn diliat di indonesia ko..liat mobil proton ini udah international..bkn hnya d tmpt kita doang..proton udah kliling dunia..paling laku di negara maju eropah..bkn kaya kita,kagak ada kluaran sndiri yg go international..

  9. Wah..!!! Disini org" mlysia komen byk yg melampau, hal kereta ja huru hara, apa lagi klo mlysia blh buat pesawat dan Alusista perang…..mgkn Korang lbh berani ckp Kat sosmed, dri pda korang komen hya menghina, lbh baik Korang buat LIVE , Ajukan perang sekalian,

  10. Yg sebenar nya bukan proton tidak di minati.. seluruh Indonesia tahu yg proton adalah mobil yg baik untuk warga Indonesia.. karna mobil proton ini harganya murah dari mobil lain… Yg paling penting kenyamanan nya… Tpi warga Indonesia malu untuk membeli dan menyetir proton… Bgi saya proton ini adalah mobil berkualitas.. sesiapa yg pernah menyetir mobil proton pasti ngak mau yg lain lgi… Bgi part nya murah amat sumpah

Check Also
Close
Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker